Ücretsiz En İyi Kod Editörleri

Kodlama yapmak uğraş ve emek gerektiren bir iştir.Kodlama yaparken kullandığımız aracımızın bize faydalı olması çok önemli daha hızlı bir kodlama ilk olarak yazma hızımıza bağlıdır ama yazma hızından daha önemli olan editörlerimizdir nasıl mı ? Örnek olarak sadece bir tuşa basarak html gibi kod sistemlerinde etiketleri açabilmemiz işi otomatikleştirmek demek gifi inceleyerek ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz :


html
html yazıp tab tuşuna basılınca çalışan özellik

Kodlama yapmak için piyasa üzerinde en çok kullanılan kod editörleri ve birbirinden işlevsel özellikleri barındırması ile tanınan bu editörleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Ek olarak internet üzerinde online olarak kodlama yapacağınız bir siteyi size önereceğim.

Günümüzde ücretsiz ve ücretli olarak onlarca adet tanınan kod editörü bulunmakta bu editörlerden içlerinden en çok kullanılan editörleri bir liste haline getirdim.

Listedeki editörlerden çoğu  eklenti desteklemektedir.


1. Sublime Text 3


sublime text 3



BOYUT : 10,4 MB

Listemin ilk sırasında Sublime text 3 bulunması kesinlikle gerekiyor. Sublime text ile  kodlanmayan bir dil henüz göremedim(metin editörü olarak).Gerek pratik özellikleri gerekse görünümü ile(renkleri özelleştirilebiliyor) gönüllerimizi fetih eden sublime text editörü kullanmanızı tavsiye edebileceğim editörlerden biri.
Ayrıca kullanmak isterseniz preferences -> key binding kısmından tuşlara kısayol atayabiliyorsunuz.

2. Atom


atom

BOYUT : 143 MB

Atom editörünü öne çıkaran özellik ise online olarak kod yazabilme şansına sahip olabilmemiz.
Online derken bilgisayar oyunlarında nasıl arkadaşlarımızla bir araya gelip oynayabiliyor isek bu editörde de aynı şekilde arkadaşımızla girip eş zamanlı olarak kod yazabiliyoruz.

3. Notepad++


notepad++

BOYUT : 3.4 MB

Son derece sade görünüme sahip windows'un not defterinin gelişmiş hali.




Bu 4 kod düzenleyici ile çoğu işinizi görebilirsiniz.Şimdide bir siteden bahsedeceğim.Bu sitede internet tarayıcısı üzerinden kodlama yapabiliyorsunuz.
En sevdiğim özellikleri ise bu yaptığınız kodları link ile başkaları ile site olarak paylaşabiliyorsunuz kendinizi geliştirmek açısından eğlenceli bir site(github ile uyumlu) :

CodeSandbox.io siteye gitmek için tıklayınız




Blogger tarafından desteklenmektedir.