'Google yeni sayfalarımı indexlemiyor veya geç indexliyor' Sorununu nasıl ortadan kaldırırız ?

Merhaba web site sahipleri,bugün web sitelerinin en önemli adımı olan index ile ilgili yaşanan sorundan " Google yeni sayfalarımı indexlemiyor veya geç indexliyor " sorunundan bahsedeceğiz.



yazılım diyarı




Bildiğiniz üzere yeni açılmış bir sitenin google aramalarında çıkması için sitemizin google'ın botları tarafından ziyaret edilip google arama motoruna dahil edilmesi gerekmekte bu süreci hızlandırmak için siteniz ile ilgili birazcık zahmet çekmeniz gerekiyor.

İlk olarak google'ın indexlemesi için sitemizi manuel olarak gönderiyoruz

https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html

Adresinden sitemizin ana dizinini aşağıda gördüğünüz gibi google'ın incelemesi için gönderiyoruz.


dizine ekle


Resimde ki şekilde gönderdikten sonra sizi google search console sayfasına yönlendirecek ve gerekli işlemleri takip ederek google search console kayıt işleminizi tamamlayacaksınız.

Google search console üzerinden sitenizin site haritasını gönderip google botlarının sitenizi anlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Sitemap yani site haritası Google tarafından sitenizi indexlemesi için gönderilen botların yolunu bulmasını sağlayan,botlara rehberlik eden bir dosyadır.Dosya .xml uzantılıdır.
 Sitemap arama motorlarının sitenizi indexleme hızını büyük ölçüde arttırabilir.

Şimdi Google search console kayıt işlemimizi başarılı bir şekilde yaptıktan sonra Google Sitenin size ait olup olmadığını doğrulamak için sitenize bir kod eklemenizi ister veya bir dosya ekleyerek doğrulama işlemini tamamlamanız gerekir.

Google search console'u kullanarak siteniz ile ilgili indexleme istatistiklerini detaylı şekilde takip edebilirsiniz.Ayrıca google analytics gibi google'ın araçlarını kullanarak sitenizin daha profesyonel bir şekilde analizlerini anlık olarak görebilirsiniz.



yazılım diyarı



"Google yeni sayfalarımı indexlemiyor veya geç indexliyor" 

Sorununu nasıl ortadan kaldırırız ?


Bu kısımda Google search console üzerinden kullanılan "Google Gibi getir" tarama aracını kullanacağız.


search console


Search Console Kontrol Paneli üzerinden Tarama->Google Gibi Getir yolunu takip ediyoruz.

Karşımıza çıkan Sayfada 


cubuk


alanına eklemek istediğimiz sayfanın alan adından sonraki kısmını 


cubuk

kopyalayarak yapıştırıyoruz.

Getir Diyoruz Ve işlem Tamam. 

Bu işlemi yaptıktan sonra sayfalarınız anında indexlenecektir. Eğer ilk kez yapıyorsanız bir kaç saat sürebilir. Benim ilk eklemem de 1 saat kadar sürdü ve şuan ekler eklemez google aramalarında çıkmakta.

Herkese hayırlı çalışmalar dilerim..

Merak ettiklerinizi Yorum kısmında sorabilir veya yazilimdiyari1 instagram adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Blogger tarafından desteklenmektedir.