Birbirinden Etkileyici Bir Kaç Film

İzlemenizi tavsiye ettiğim bazı filmleri sizlere anlatmaya çalışacağım.Genel olarak farklı konularda ve üzerine düşündürecek gerçekten etkileyici olabilecek filmleri seçmeye çalıştım.

Not:aralarında herhangi bir sıralama yok.

SPLIT


split
İmbd:7,3


Split filminin olayı tamamen gerilim son derece heyecanlı olan Split filmini boş zamanınızda izlemenizi tavsiye ederim illa ki izlemeniz gereken bir film değil ama izlerseniz gayet memnun kalacağınızı düşünüyorum.Filmin hikayesini  kısaca anlatmak gerekirse 23 farklı kişiliği olan kevın'ın kişilikleri arasında yaşadığı olayları muhteşem bir oyunculuk sergilemiş olan James McAvoy açısından seyrediyoruz.

I AM MOTHER 

iammother
imbd:6,8

Netflix'ten ulaşabileceğiniz bir film olan I am mother filmine zaman ayırmanızı öneririm.Filmde dünyada insanların nesli tükenmektedir.Ve bir robot insan embriyolarını saklayarak annelik yapmaya çalışmaktadır.Ayrıca sürprizlerle dolu bir filmdir.

BLACK MIRROR:BANDERSNATCH


Black mirror
imbd:7,2


Bandersnatch
interaktif film kategorisinde yer alıyor.
Filmde ana karakterimizin tercihlerini biz yapıyoruz.
Örneğin kahvaltı yaparken ne yiyeceğini,karşısındaki insana ne tepki vereceği gibi olaylara filmi izlerken biz karar verebiliyoruz Verdiğimiz kararlara göre filmin akışı tamamen değişebiliyor yanılmıyorsam filmde yaklaşık 10-11 civarında sonla karşılaşabiliyoruz.
Ayrıca izlemediyseniz black mirror dizi serisine bir göz atmanızı öneririm.

TRUMAN SHOW


truman show
imbd:8,1


Başrolü Jim Carrey üstlendiği truman show için hiç düşünmeden bir başyapıt olduğunu söyleyebilirim.Mükemmel bir senaryoya sahip bir filmdir.İzlerken sabırsız olmamanızı tavsiye ediyorum çünkü ilk başta biraz sıkılabilirsiniz ama olayı kavrayınca filmin nasıl müthiş bir şey olduğunu anlayacaksınız.

INCEPTION

inception
imbd:8,8


Oyunculuğun zirvesinde olan Leonardo DiCaprio'nun başrolünü üstlendiği inception,izlerken kafanız bir hayli karışacaktır.Rüyalar içinde rüyalarla dolu bu film kesinlikle izlenmesi gerektiğini düşündüğüm filmler arasında yer alıyor.

LUCY

lucy
imbd:6,4


Bazılarına göre insanlar beyninin en fazla %10'unu kullanmaktaymış ama bir kısım bilim insanına göre de bu bilgi yanlış Lucy adlı filimde insanlar beyninin %10 ve daha azını kullanır bilgisine dayanarak eğer %100'ünü kullanırsa ne olur ? diye düşünmüşler ve galiba bu filmi yapmaya karar vermişler.
Filmde ana karakterimizin başına bir olay geldikten sonra hafızasının yüzde yüzünü kullanmaya başlar ve olaylar böylelikle gelişmeye devam eder.Bu filmi illa ki izlemenizi tavsiye etmem ama çokta yapacak bir şey bulamazsanız bu filmi bence o zaman izleyin.Zamanınız yoksa da youtube üzerinden özeti var izleyebilirsiniz bu filmi buraya eklememin sebebi aslında biraz beynin %100'ünü kullanılması gibi bir olayın nelere sebep olabileceğinden bahsetmek. Ayrıca benzer tarzda olan limitless filmini'de inceleyebilirsiniz.

BİRD BOX

bird box
imbd:6,6


Yine bir netflix yapımı olan bird box,dram ve gerilim kategorileri altında yer almakta.
Filmde gözleriyle kapalı bir mekandan dışarı bakanlar, evin penceresi vs. bilinmeyen bir sebepten dolayı deliriyorlar, güzel bir gerilim filmi olan bird box'ı boş zamanlarda izleyebilirsiniz.


Blogger tarafından desteklenmektedir.